Nowy Hydro Whey Powiększ

Hydro Whey

Nowy

HYDRO WHEY. Produkt dla sportowców. Hydrolizat białka
serwatkowego przeznaczony do uzupełniania wartościowego, lekkostrawnego białka w ciągu dnia.

Więcej szczegółów

  • 800 g
  • 1600 g
  • czekolada
  • wanilia
  • truskawka

109,00 zł

brutto

109,00 zł za szt.

Hydrolizat białka serwatkowego (WPH), jest uważany za jedno z najlepiej przyswajalnych źródeł białka. Powstaje z koncentratu (WPC) lub izolatu białka (WPI) w trakcie procesu zwanego hydrolizą enzymatyczną. Podczas hydrolizy ma miejsce rozbicie wiązań peptydowych na krótsze, łatwiej trawione i absorbowane przez organizm. Hydrolizat jest produktem, który znacznie wspomaga proces wzrostu mięśni, oraz szybką odbudowę włókien mięśniowych po wymagającym wysiłku fizycznym.
Firma Nutrend pragnie zaprezentować produkt HYDRO WHEY, jako najgorętszą z nowości wśród białek. Jego głównym surowcem jest wysokiej jakości naturalny izolat białka serwatkowego, co stanowi o jego doskonałej czystości i przyswajalności. Dodatek l-argininy wspomaga mechanizm rozszerzenia naczyń krwionośnych i szybszego zaopatrzenia tkanki mięśniowej w składniki odżywcze po zakończonym wysiłku.
Zalecane spożycie: porcję 30 g rozmieszać w 180 ml wody. W zależności od dziennego
zapotrzebowania na białko spożywać 1 – 2 porcje dziennie, między posiłkami. Maksymalna
dzienna porcja 60 g.
Sposób użycia:
16 g = 1 miarka(dla smaków waniliowego i truskawkowego)
18 g = 1 miarka(dla smaku czekoladowego).
Zalecaną ilość odmierzyć i rozmieszać w wodzie przy użyciu szejkera.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze do 25 ºC i zużyć do 3 miesięcy.

Brak opini na temat tego produktu

Napisz opinię

HIGH PROTEIN CHIPS

Chipsy o wysokiej zawartości białka pochodzenia roślinnego to propozycja przekąski pomagającej w prosty i smaczny sposób wzbogacić dietę o cenne źródło białka. Przysmak ten jest przygotowywany w procesie prażenia, czyli bez dodatku tłuszczu.

Składniki:

Smak czekoladowy: 90 % hydrolizowany izolat białka serwatkowego (zawiera lecytyny sojową), kakao, błonnik pszenny (bezglutenowy), aromat, stabilizatory guma akacjowa i guma ksantanowa, substancje przeciwzbrylające: fosforan wapnia i dwutlenek krzemu, mleczan chromu, chlorek sodu, enzym trawienny laktaza - ToleraseTM L, amid kwasu nikotynowego, substancje słodzące: sukraloza i glikozydy stewiolowe. Alergeny są wytłuszczone w składzie. 100 g/30 g zawiera: Wartość energetyczna - 1501 kJ/354 kcal / 450 kJ/106 kcal • Tłuszcz – 1,5 g/0,5 g • w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,9 g/0,3 g • Węglowodany – 5,3 g/1,6 g • w tym cukry – 2 g/0,6 g • Błonnik – 3 g/0,9 g • Białko – 78,3 g/23,5 g • Sól – 1 g/0,3 g • Enzym trawienny laktaza – 8400 FCC/2520 FCC • Chrom - 333 μg = 833 % */100 μg = 250 % * • Niacyna – 66,7 mg = 417 % */20 mg = 125 % *. * referencyjne wartości spożycia. FCC jednostka laktazy.

 

Smak truskawkowy: 94 % hydrolizowany izolat białka serwatkowego, aromat, błonnik pszenny (bezglutenowy), stabilizatory guma akacjowa i guma ksantanowa, emulgator lecytyny sojowa, koncentrat z buraka, mleczan chromu, substancja przeciwzbrylająca dwutlenek krzemu, chlorek sodu, enzym trawienny laktaza - ToleraseTM L, amid kwasu nikotynowego, substancje słodzące: sukraloza i glikozydy stewiolowe. Alergeny są wytłuszczone w składzie. 100 g/30 g zawiera: Wartość energetyczna - 1530 kJ/361 kcal / 459 kJ/108 kcal • Tłuszcz – 1,5 g/0,5 g • w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g/0,2 g • Węglowodany – 6 g/1,8 g • w tym cukry – 2,7 g/0,8 g • Błonnik – 1,5 g/0,5 g • Białko – 80 g/24 g • Sól – 1 g/0,3 g • Enzym trawienny laktaza – 8400 FCC/2520 FCC • Chrom - 333 μg = 833 % */100 μg = 250 % * • Niacyna – 66,7 mg = 417 % */20 mg = 125 % *. * referencyjne wartości spożycia. FCC jednostka laktazy.

Smak waniliowy: 94 % hydrolizowany izolat białka serwatkowego, błonnik pszenny (bezglutenowy),  aromat, stabilizatory guma akacjowa i guma ksantanowa, , emulgator lecytyny sojowa, mleczan chromu, substancja przeciwzbrylająca dwutlenek krzemu, chlorek sodu, enzym trawienny laktaza - ToleraseTM L, amid kwasu nikotynowego, substancje słodzące: sukraloza i glikozydy stewiolowe., barwnik karoteny. Alergeny są wytłuszczone w składzie. 100 g/30 g zawiera: Wartość energetyczna - 1530 kJ/361 kcal / 459 kJ/108 kcal • Tłuszcz – 1,5 g/0,5 g • w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,7 g/0,2 g • Węglowodany – 6 g/1,8 g • w tym cukry – 2,7 g/0,8 g • Błonnik – 1,5 g/0,5 g • Białko – 80 g/24 g • Sól – 1 g/0,3 g • Enzym trawienny laktaza – 8400 FCC/2520 FCC • Chrom - 333 μg = 833 % */100 μg = 250 % * • Niacyna – 66,7 mg = 417 % */20 mg = 125 % *. * referencyjne wartości spożycia. FCC jednostka laktazy.

Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży ani karmiących! Przechowywać w sposób niedostęny dla małych dzieci! Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze do 25 °C poza bezpośrednim zasięgiem promieni słonecznych. Chronić przed mrozem. Producent nie odpowiada za szkody powstałe wskutek niewłaściwego przechowywania lub użytkowania.

 

HYDRO WHEY      
       
Smak: Truskawka i Wanilia       
       
Wartości odżywcze       
       
  100 g Dawka - 30 g  
Wartość energetyczna 1530 kJ/361 kcal 459 kJ/108 kcal  
Tłuszcz 1,5 g 0,5 g  
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g 0,2 g  
Węglowodany 6 g 1,8 g  
w tym cukry 2,7 g 0,8 g  
Błonnik 1,5 g 0,5 g  
Białko 80 g 24 g  
Sól 1 g 0,3 g  
Enzym trawienny laktaza 8400 ALU 2520 ALU  
Chrom 333 µg = 833 % * 100 µg = 250 % *  
Niacyna (witamina B3) 66,7 mg = 417 % * 20 mg = 125 % *  
Typowe spektrum aminokwasowe:      
L-alanina 3956 mg 1187 mg  
L-argninina 1979 mg 594 mg  
Kwas L-asparaginowy 8790 mg 2637 mg  
L-cysteina 1801 mg 540 mg  
Kwas L-glutaminowy 14281 mg 4284 mg  
Glicyna 1399 mg 420 mg  
L-histydyna 1378 mg 413 mg  
L-izoleucyna*** 5050 mg 1515 mg  
L-leucyna*** 8613 mg 2584 mg  
L-lizyna** 7838 mg 2351 mg  
L-metionina** 1791 mg 537 mg  
L-fenyloalanina** 2419 mg 726 mg  
L-prolina 4861 mg 1458 mg  
L-seryna 3903 mg 1171 mg  
L-treonina** 5656 mg 1697 mg  
L-tyrozyna 2288 mg 686 mg  
L-walina*** 4627 mg 1388 mg  
L-tryptofan** 1462 mg 439 mg  
* referencyjne wartości spożycia      
** EAA - aminokwasy egzogenne
*** BCAA - aminokwasy egzogenne rozgałęzione
ALU - FCC jednostka laktazy      
Pojemność miarki: 16 g
Stosunek rozcieńczenia: 30 g / 180 ml wody 
HYDRO WHEY      
       
Smak: Czekolada       
       
Wartości odżywcze       
       
  100 g Dawka 30 g   
Wartość energetyczna 1501 kJ/354 kcal 450 kJ/106 kcal  
Tłuszcz 1,5 g 0,5 g  
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 0,3 g  
Węglowodany 5,3 g 1,6 g  
w tym cukry 2 g 0,6 g  
Błonnik 3 g 0,9 g  
Białko 78,3 g 23,5 g  
Sól 1 g 0,3 g  
Enzym trawienny laktaza 8400 ALU 2520 ALU  
Chrom 333 µg = 833 % * 100 µg = 250 % *  
Niacyna (witamina B3) 66,7 mg = 417 % * 20 mg = 125 % *  
Typowe spektrum aminokwasowe:      
L-alanina 3762 mg 1129 mg  
L-argninina 1802 mg 541 mg  
Kwas L-asparaginowy 8536 mg 2561 mg  
L-cysteina 1764 mg 529 mg  
Kwas L-glutaminowy 13654 mg 4096 mg  
Glicyna 1310 mg 393 mg  
L-histydyna 1299 mg 390 mg  
L-izoleucyna*** 4993 mg 1498 mg  
L-leucyna*** 8211 mg 2463 mg  
L-lizyna** 7577 mg 2273 mg  
L-metionina** 1694 mg 508 mg  
L-fenyloalanina** 2277 mg 683 mg  
L-prolina 4726 mg 1418 mg  
L-seryna 3668 mg 1100 mg  
L-treonina** 5436 mg 1631 mg  
L-tyrozyna 2170 mg 651 mg  
L-walina*** 4401 mg 1320 mg  
L-tryptofan** 1442 mg 433 mg  
* referencyjne wartości spożycia      
** EAA - /aminokwasy egzogenne
*** BCAA - aminokwasy egzogenne rozgałęzione
ALU - FCC jednostka laktazy      
pojemność miarki: 16 g
stosunek rozcieńczenia: 30 g / 180 ml wody 
Akceptuje

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce